
Easypan
Gotowanie jest po prostu „Easy…”
PROCESY:
- Gotowanie przez wrzenie (100 ºC)
Seria EASYPAN gwarantuje:
• proste, optymalne rozwiązania do gotowania na wysokim poziomie,
• idealne, efektywne gotowanie dla produktów płynnych i półpłynnych,
• bardzo duży wybór urządzeń o różnych pojemnościach i wersjach zasilaniach.
Polecany szczególnie dla:
• dużych i małych profesjonalnych kuchni gastronomicznych i cateringu.


Zalety i funkcje urządzeń:
- seria Easypan to nie jedno urządzenie, a rodzina urządzeń przeznaczonych do profesjonalnego gotowania. Produkowane w wersjach z kotłem okrągłym oraz prostokątnym – przystosowanym do pojemników i koszy w wymiarach gastro.
- zasilanie: elektryczne (E), gazowe (G) lub parowe (V),
- grzanie bezpośrednie (od spodu kotła) lub pośrednie (płaszcz wodny),
- dodatkowo dla urządzeń zasilanych gazem:
– tuba palnika wykonana ze stali nierdzewnej,
– automatyczny zapłon inicjowany przez 1,5 V baterię,
– podtrzymywanie zapłonu przez pilota płomieniowego;
- dodatkowo dla urządzeń zasilanych elektrycznie:
– system wydajnych grzałek INCLOY 800 kontrolowanych przez elektromechaniczny termostat (wersja ogrzewania bezpośredniego) lub system elektroniczny (wersja ogrzewania pośredniego); - dodatkowo dla urządzeń zasilanych parowo:
– zasilanie poprzez oddzielny (zewnętrzny) system parowy z zaworem dławiącym zapewniającym stopniowy dopływ pary;
- dodatkowo dla wersji AUTOCLAVE:
– balansująca pokrywa kotła z elementami do szczelnego zamknięcia, aby wytworzyć niewielkie nadciśnienie w kotle (0,05 bar) w trakcie gotowania,
– zawór bezpieczeństwa zabezpieczający przed większym niż 0,05 bar ciśnieniem w komorze gotowania,
– zawór próżniowy i manometr dostępny dla modeli 200/300/500 L; - zintegrowany z urządzeniem kran z przyłączem ciepłej i zimnej wody, do napełniania zarówno płaszcza wodnego jak i samego kotła,
- dla serii PMR/PM9/PMI kontrola ilości wody w płaszczu wodnym w standardzie,
- zawór zrzutowy z kotła: dla modelu 60 L (1/1’2”); 100-500 L (2”), dla modelu 510 L w wersji DN65,
- zawór bezpieczeństwa płaszcza redukujący ciśnienie wewnątrz do max. 0,5 bar,
- pokrywa z bezpieczną rączką i silikonową uszczelką – stal nierdzewna AISI304,
- kocioł wykonany ze stali AISI 316, zalecanej do produktów o kwaśnym odczynie,
- pozostałe zewnętrzne elementy konstrukcji urządzenia wykonane ze stali AISI304,
- regulowane nogi do poziomowania kotła w kuchni.
Elektromechaniczne sterowanie kotłów
- Ekstremalnie łatwe i przyjazne w obsłudze.
- Ustawianie temperatur gotowania w zakresie do 100 ˚C.
- Ustawienie temperatur za pomocą elektromechanicznego termostatu z selektorem min./max. (wersja ogrzewania bezpośredniego) lub elektronicznego termostatu (wersja pośrednia).
- Termostat bezpieczeństwa: automatyczna blokada grzania / manualny przycisk „reset”
– w przypadku zbyt niskiego poziomu wody w płaszczu wodnym, - Wskaźnik minimalnego oraz optymalnego poziomu wody w płaszczu grzewczym.
Przykładowe produkty do przyrządzenia
zupy płynne | minestrone | bigosy | forszmaki | makarony | ryż | warzywa | sosy | kompoty…
– to tylko kilka przykładów potencjału serii urządzeń EASYPAN.
Dane techniczne modeli serii PM7 - 60 L
Dane techniczne modeli serii PM8 - 100/150/200 L
Dane techniczne modeli serii PM9 - 70/270/370 L
Dane techniczne modeli serii PMI - 200/300/500 L
Dane techniczne modeli serii PMR - 200/300/500/510 L
nowoczesna technika piekarnicza i spożywcza
HERT Sp. z o. o. Sp. k.
ul. Odlewnicza 4A
03-231 Warszawa
tel. +48 22 59 40 500
fax +48 22 59 40 526
biuro@hert.pl
NIP: 5240018433
KRS: 0000320210