
Easybratt
Smażenie w głębokim tłuszczu i gotowanie teraz jeszcze prostsze…
PROCESY:
- Gotowanie przez wrzenie (do 100 ºC)
- Smażenie (do 300 ºC)
- Smażenie w głębokim tłuszczu (do 300 ºC)
Seria patelni z wywrotnicą gwarantuje:
• proste rozwiązania dla gotowania, smażenia na płycie i w głębokim tłuszczu,
• niezwykle łatwą i przyjazną dla użytkownika manualną obsługę,
• szeroki wachlarz zastosowań dla przygotowania różnorodnych produktów,
Polecany szczególnie dla:
• średniej wielkości firm cateringowych, szkół, szpitali, kantyn i stołówek,
• jednostek zbiorowego żywienia, scentralizowanych kuchni itp.


Zalety i funkcje urządzenia:
- ze względu na wielofunkcyjność oraz kompaktowe wymiary może być ustawiane w miejscach, gdzie jest deficyt powierzchni dla kilku urządzeń o różnych funkcjach,
- wychył patelni: za pomocą korbki ręcznej skorelowanej z systemem śruby rzymskiej,
- opcjonalnie: elektryczny system wychylania patelni,
- zasilanie: elektryczne (E) i gazowe (G),
- grzanie bezpośrednie (od spodu – dolna płyta grzewcza),
- dodatkowo dla urządzeń zasilanych gazem:
– wysokiej jakość palnik gazowy,
– automatyczny zapłon oraz kontrola płomienia,
– zakres temperatury od 100 do 300˚C,
– wyłączanie i załączanie palnika kontrolowane elektronicznie na 2 ˚C przed osiągnięciem zadanej temperatury (setpoint), - dodatkowo dla urządzeń zasilanych elektrycznie:
– wzmocnione grzałki elektryczne w systemie INCLOY800,
– zakres temperatury od 45 do 300˚C,
– termostat bezpieczeństwa z automatycznym odcięciem napięcia elektrycznego w przypadku nieprawidłowego działania, - dwa czujniki temperatury: 1 – w komorze smażalni, 2 – w płycie dolnej (grzewczej), dzięki którym uzyskujemy bardzo dokładną temperaturę smażenia i gotowania,
- zintegrowany kran umożliwia szybkie napełnienie komory wodą,
- narożniki wewnątrz komory smażalni zaokrąglone,
- pokrywa: podnoszona manualnie, wykonana ze stali AISI304,
- konstrukcja urządzenia: wysokiej jakości stal nierdzewna AISI304,
- komora smażalni: wykonana ze stali AISI304 lub ze stali czarnej FE360.
Sterowanie manualne - elektromechaniczne
- Ekstremalnie łatwe i przyjazne w obsłudze.
- Precyzyjne ustawianie temperatur w zakresie 45-300 ˚C (E), 100-300 ˚C (G).
- Manualne sterowanie temperaturami gotowania i smażenia.
- Manualne dolewanie wody / oleju.
- Wychył komory smażalni: manualnie za pomocą pokrętła (opcjonalnie elektryczny).
Przykładowe produkty do przyrządzenia
gulasze | minestrone | zupy | polenta | leczo | makarony | ryż | warzywa | rośliny strączkowe | ciemne mięsa | różne dania na bazie drobiu, wieprzowiny i wołowiny | ryby i owoce morza | hamburgery | klopsy | kotlety | jajecznice i omlety | frytki | ziemniaki gotowane i zapiekane…
– to tylko kilka przykładów potencjału urządzeń EASYBRATT.
Dane techniczne
nowoczesna technika piekarnicza i spożywcza
HERT Sp. z o. o. Sp. k.
ul. Odlewnicza 4A
03-231 Warszawa
tel. +48 22 59 40 500
fax +48 22 59 40 526
biuro@hert.pl
NIP: 5240018433
KRS: 0000320210