Easybratt

Smażenie w głębokim tłuszczu i gotowanie teraz jeszcze prostsze…

PROCESY:

  • Gotowanie przez wrzenie (do 100 ºC)
  • Smażenie (do 300 ºC)
  • Smażenie w głębokim tłuszczu (do 300 ºC)

Seria patelni z wywrotnicą gwarantuje:
• proste rozwiązania dla gotowania, smażenia na płycie i w głębokim tłuszczu,
• niezwykle łatwą i przyjazną dla użytkownika manualną obsługę,
• szeroki wachlarz zastosowań dla przygotowania różnorodnych produktów,

Polecany szczególnie dla:
• średniej wielkości firm cateringowych, szkół, szpitali, kantyn i stołówek,
• jednostek zbiorowego żywienia, scentralizowanych kuchni itp.

Zalety i funkcje urządzenia:
  • ze względu na wielofunkcyjność oraz kompaktowe wymiary może być ustawiane w miejscach, gdzie jest deficyt powierzchni dla kilku urządzeń o różnych funkcjach,
  • wychył patelni: za pomocą korbki ręcznej skorelowanej z systemem śruby rzymskiej,
  • opcjonalnie: elektryczny system wychylania patelni,
  • zasilanie: elektryczne (E) i gazowe (G),
  • grzanie bezpośrednie (od spodu – dolna płyta grzewcza),
  • dodatkowo dla urządzeń zasilanych gazem:
    – wysokiej jakość palnik gazowy,
    – automatyczny zapłon oraz kontrola płomienia,
    – zakres temperatury od 100 do 300˚C,
    – wyłączanie i załączanie palnika kontrolowane elektronicznie na 2 ˚C przed osiągnięciem zadanej temperatury (setpoint),
  • dodatkowo dla urządzeń zasilanych elektrycznie:
    – wzmocnione grzałki elektryczne w systemie INCLOY800,
    – zakres temperatury od 45 do 300˚C,
    – termostat bezpieczeństwa z automatycznym odcięciem napięcia elektrycznego w przypadku nieprawidłowego działania,
  • dwa czujniki temperatury: 1 – w komorze smażalni, 2 – w płycie dolnej (grzewczej), dzięki którym uzyskujemy bardzo dokładną temperaturę smażenia i gotowania,
  • zintegrowany kran umożliwia szybkie napełnienie komory wodą,
  • narożniki wewnątrz komory smażalni zaokrąglone,
  • pokrywa: podnoszona manualnie, wykonana ze stali AISI304,
  • konstrukcja urządzenia: wysokiej jakości stal nierdzewna AISI304,
  • komora smażalni: wykonana ze stali AISI304 lub ze stali czarnej FE360.
Sterowanie manualne - elektromechaniczne
  • Ekstremalnie łatwe i przyjazne w obsłudze.
  • Precyzyjne ustawianie temperatur w zakresie 45-300 ˚C (E), 100-300 ˚C (G).
  • Manualne sterowanie temperaturami gotowania i smażenia.
  • Manualne dolewanie wody / oleju.
  • Wychył komory smażalni: manualnie za pomocą pokrętła (opcjonalnie elektryczny).
Przykładowe produkty do przyrządzenia

gulasze | minestrone | zupy | polenta | leczo | makarony | ryż | warzywa | rośliny strączkowe | ciemne mięsa | różne dania na bazie drobiu, wieprzowiny i wołowiny | ryby i owoce morza | hamburgery | klopsy | kotlety | jajecznice i omlety | frytki | ziemniaki gotowane i zapiekane…
– to tylko kilka przykładów potencjału urządzeń EASYBRATT.

            

Dane techniczne

BM7    BME    BME/C/I    BMG   BMG/C/I    Prospekt

wybierz urządzenie z serii Medium Line