Easybaskett

Uniwersalny szybkowar dla profesjonalistów

PROCESY:

  • Gotowanie przez wrzenie (100 ºC)

Wielofunkcyjny szybkowar gwarantuje:
• proste i najbardziej uniwersalne rozwiązanie do gotowania na wysokim poziomie,
• szeroki wachlarz zastosowań dla przygotowania różnorodnych produktów,
• zapobieganie ryzyku przypalenia i przywierania produktów do spodu / boków kotła
w trakcie ich gotowania.

Polecany szczególnie dla:
• scentralizowanych kuchni, gastronomii, cateringu, kantyn, stołówek itp.

Zalety i funkcje urządzenia:
  • grzanie bezpośrednie (wersja elektryczna i parowa),
  • grzanie pośrednie (płaszcz wodny) dla wersji gazowej,
  • system kontroli poziomu wody w płaszczu za pomocą dwóch wskaźników:
    1 – poziom minimalny wody w płaszczu (można dalej pracować ca. 50 min.),
    2 – poziom wody w płaszczu nie pozwalający na uruchomienie elementów grzewczych,
  • elektromechaniczna konstrukcja kotła gwarantuje równomierne ogrzewanie,
  • spód kotła – stal AISI 316 (zalecana do produktów o kwaśnym odczynie),
  • zewnętrzne elementy konstrukcji wykonane ze stali AISI304.
Elektromechaniczne sterowanie kotła
  • Ekstremalnie łatwe i przyjazne w obsłudze.
  • Precyzyjne i proste ustawianie temperatur i czasu gotowania.
  • Wychył kotła za pomocą silnika (przełącznik góra/dół).
  • Ciśnienie w kotle regulowane za pomocą mechanicznego zaworu ciśnieniowego (0,5 bar) oraz ciśnieniomierza.
  • Dopełnianie wody w płaszczu za pomocą zintegrowanego kranu.
Przykładowe produkty do przyrządzenia

zupy | minestrone | polenta | puree | makarony | ryż | warzywa | leczo | sosy | żelki | dania na bazie drobiu, wieprzowiny i wołowiny | puddingi | dżemy i marmolady | oraz wiele innych dań przygotowywanych w procesie gotowania…

            

Dane techniczne

PMK-DG    PMK-IE   PMK-IG    PMK-IV    Prospekt

wybierz urządzenie z serii Medium Line