Multicooker

Uniwersalne urządzenie do profesjonalnego gotowania

PROCESY:

  • Gotowanie przez wrzenie (do 110 ºC)
  • Schładzanie produktów (podwójny płaszcz wodny)

Seria MULTICOOKER gwarantuje:
• szybkie i bezpieczne, profesjonalne gotowanie i schładzanie,
• wysoką jakość finalnego produktu,
• niezawodność, oszczędność i optymalizację procesów produkcyjnych.

Polecany szczególnie dla:
• producentów żywności w gastronomii, cateringu i przemyśle spożywczym.

Zalety i funkcje urządzenia:
  • automatyczny system zapobiegający uruchomieniu urządzenia w momencie, gdy w zbiorniku nie ma wody,
  • kosz do gotowania z automatycznym podnoszeniem i rozładunkiem oraz pauzą odciekową dla gotowanego produktu,
  • automatyczne napełnianie zbiornika wodą dzięki czujnikom poziomu MIN/MAX,
  • przedni 2” zawór spustowy do opróżniania zbiornika z wodą oraz zawór przelewowy,
  • montowany w obudowie prysznic wodny do szybszego schłodzenia gotowanego produktu po przełożeniu do kosza transportowego,
  • zasilanie: elektryczne (E), gazowe (G) lub parowe (V),
  • grzanie bezpośrednie (od spodu) – wersja elektryczna i gazowa,
  • grzanie pośrednie (płaszcz wodny) tylko dla wersji parowej,
  • dla wersji elektrycznej: grzałki elektryczne w systemie Incloy 700,
  • dodatkowo dla urządzeń zasilanych gazem:
    – współpraca z gazem LPG lub gazem ziemnym sieciowym,
    – zasilanie przez wysokiej wydajności nierdzewny palnik z automatycznym systemem zapłonowym oraz systemem kontrolującym płomień,
  • dodatkowo dla urządzeń zasilanych parą:
    – zasilanie parą techniczną wtłaczaną do podwójnego płaszcza komory grzewczej; temperatura regulowana poprzez zawór sterujący przepustowością pary technicznej,
    – para kontrolowana za pomocą zaworu ciśnieniowego, zaworu bezpieczeństwa i termostatu,
    – maksymalne ciśnienie pary w podwójnym płaszczu wodnym wynosi 0,5 bar,
  • opcjonalnie: dodatkowy 2” zawór spustowy – montowany z frontu urządzenia,
  • opcjonalnie: prysznic z zimną/ciepłą wodą do szybszego manualnego schładzania gotowanego produktu lub dodatkowego płukania produktu,
  • konstrukcja urządzenia: wysokiej jakości stal nierdzewna AISI304/AISI316,
  • komora grzewcza (zbiornik): stal nierdzewna AISI316 o grubości #3,0 mm,
  • perforowany kosz do gotowania: stal nierdzewna AISI316.
Elektroniczny panel sterowania
  • Ekstremalnie łatwy i przyjazny w obsłudze.
  • Bardzo precyzyjne ustawianie temperatur gotowania w zakresie 20-110 ˚C.
  • Ustawienie czasu gotowania, z minimalną opcją zanurzenia 30 sekund.
  • Elektryczna kontrola ruchu kosza do gotowania.
  • Automatyczne napełnianie komory gotowania wodą.
  • Zatrzymanie pracy grzałek (lub odcięcie zasilania gazem/parą) w momencie, gdy brakuje wody w komorze gotowania.
  • Emituje sygnał świetlny w trakcie załadunku/rozładunku komory oraz w przypadku wystąpienia problemów.
  • Czytnik zapisu gotowania HACCP, który można sczytać po podłączeniu do PC.
Przykładowe produkty do przyrządzenia

makarony | ryż | warzywa | rośliny strączkowe | ryby | gotowane mięso | gotowane jaja | różnego rodzaju legumina – to tylko kilka przykładów potencjału urządzeń MULTICOOKER.

            

Dane techniczne

CPMDE    CPMDG    CPMIV    Prospekt