
Cucimix 70
Więcej niż przemysłowe gotowanie…
PROCESY:
- Gotowanie przez wrzenie (100 ºC)
- Smażenie (do 220 ºC)
- Smażenie w głębokim tłuszczu (do 220 ºC)
- Mieszanie w trakcie gotowania
Seria CUCIMIX gwarantuje:
• niezawodność i bezpieczeństwo podczas pracy,
• lepszą jakość gotowego produktu.
• większą dostępność zasobów ludzkich, oszczędność czasu i pieniędzy,
Polecany szczególnie dla:
• dużych producentów w gastronomii i średniego przemysłu spożywczego,
• profesjonalnych cukierników i piekarzy.

Funkcje i zalety urządzenia:
- uniwersalne, wielofunkcyjne i wszechstronne kotły wrzelne do przemysłowego przyrządzania różnego rodzaju surowców wymagających obróbki cieplnej,
- zautomatyzowana praca, bez konieczności stałej kontroli ze strony personelu kuchennego,
- kompaktowe wymiary (zajmują mniej niż 2 m³ miejsca),
- narzędzia: zgarniaki spodu i boków + krata mieszająca,
- zasilanie elektryczne lub opcjonalne gazowe,
- grzanie bezpośrednie od spodu,
- mierzy temperaturę poprzez zainstalowane dwie sondy umieszczone: 1 w strefie grzewczej; 2 wewnątrz kotła – mierząca temperaturę produktu.
- opcjonalnie może być doposażony w „pakiet cukierniczy” polegający na dodatkowych elementach grzewczych (20-130 °C) w bocznych ścianach kotła (tylko wersja elektryczna). Moc 3,0 kW.
Nowy dotykowy panel sterowania
- Nowoczesny, praktyczny i intuicyjny dotykowy panel kontrolny ETC.
- Easy Touch Control – duży 7” wyświetlacz.
- Łatwy w czyszczeniu, odporny na kurz i wodę, zabezpieczony wg. standardu IP55
- Umożliwia zaprogramowanie podstawowych parametrów gotowania:
– czas / ustawiany dla każdej wybranej temperatury oddzielnie,
– temperatura sondy i medium grzewczego,
– precyzyjna regulacja temperatur gotowania w zakresie 20-220 ˚C,
– regulacja obrotów / mieszadło i zgarniaki: 6-22 obr. / min.
– ustawienia kierunku pracy i pauzy dla mieszadła ze zgarniakami. - Możliwość tworzenia, edycji i zapisu receptur gotowania oraz korzystania z nich w automatycznym trybie pracy.
- Możliwość zaprogramowania rozpoczęcia gotowania o określonej godzinie/dacie.
- Możliwość gotowania w trybie manualnym (ręcznym).
- Możliwość ustawienia różnych jednostek miarowych.
- Wychylanie kotła: elektryczne (przycisk na panelu).
- Emituje sygnał akustyczny po zakończeniu gotowania.
- Automatyczna diagnostyka systemu i wskazywanie błędów serwisowych.
- Połączenie USB – czytnik zapisu gotowania HACCP.
Przykładowe produkty do przyrządzenia
gulasze | warzywa (szczególnie zielone) | rośliny strączkowe | kapusta | duszone ryby | ziemniaki | jedzenie chińskie | sosy zimne i gorące | karmele | kremy czekoladowe | dania na bazie drobiu, wieprzowiny czy wołowiny | smażony ryż | makarony | dżemy | masy na bazie owoców… – to tylko kilka przykładów potencjału urządzeń CUCIMIX.
Dane techniczne
nowoczesna technika piekarnicza i spożywcza
HERT Sp. z o. o. Sp. k.
ul. Odlewnicza 4A
03-231 Warszawa
tel. +48 22 59 40 500
fax +48 22 59 40 526
biuro@hert.pl
NIP: 5240018433
KRS: 0000320210