Cucimix 70

Więcej niż przemysłowe gotowanie…

PROCESY:

  • Gotowanie przez wrzenie (100 ºC)
  • Smażenie (do 200 ºC)
  • Smażenie w głębokim tłuszczu (do 200 ºC)
  • Mieszanie w trakcie gotowania

Seria CUCIMIX gwarantuje:
• niezawodność i bezpieczeństwo podczas pracy,
• lepszą jakość gotowego produktu.
• większą dostępność zasobów ludzkich, oszczędność czasu i pieniędzy,

Polecany szczególnie dla:
• dużych producentów w gastronomii i średniego przemysłu spożywczego,
• profesjonalnych cukierników i piekarzy.

Funkcje i zalety urządzenia:
  • uniwersalne, wielofunkcyjne i wszechstronne kotły wrzelne do przemysłowego przyrządzania różnego rodzaju surowców wymagających obróbki cieplnej,
  • zautomatyzowana praca, bez konieczności stałej kontroli ze strony personelu kuchennego,
  • kompaktowe wymiary (zajmują mniej niż 2 m³ miejsca),
  • narzędzia: zgarniaki spodu i boków + krata mieszająca,
  • zasilanie elektryczne lub opcjonalne gazowe,
  • grzanie bezpośrednie od spodu,
  • opcjonalnie może być doposażony w „pakiet cukierniczy” polegający na dodatkowych elementach grzewczych (20-130 °C) w bocznych ścianach kotła (tylko wersja elektryczna). Moc 3,0 kW.
Sprzęt dla gastronomii ze sterowaniem elektronicznym
  • Ekstremalnie łatwy i przyjazny w obsłudze.
  • Gwarantuje bardzo precyzyjne ustawianie temperatur gotowania w zakresie 20-200 °C.
  • Emituje sygnał akustyczny po zakończeniu gotowania.
  • Mierzy temperaturę poprzez zainstalowane dwie sondy umieszczone: 1 w strefie grzewczej; 2 wewnątrz kotła – mierząca temperaturę produktu.
  • Standardowo wyposażony w czytnik zapisu gotowania HACCP, który można sczytać po podłączeniu do PC.
  • Reguluje prędkość mieszadła w zakresie 7-22 obrotów/min.
  • Steruje czasem użycia mieszadła przy obrocie w lewą i w prawą stronę, plus funkcja pauzy.
Przykładowe produkty do przyrządzenia
gulasze | warzywa (szczególnie zielone) | rośliny strączkowe | kapusta | duszone ryby | ziemniaki | jedzenie chińskie | sosy zimne i gorące | karmele | kremy czekoladowe | dania na bazie drobiu, wieprzowiny czy wołowiny | smażony ryż | makarony | dżemy | masy na bazie owoców… – to tylko kilka przykładów potencjału urządzeń CUCIMIX.

 

 

            

Dane techniczne

  CBTE070    CBTG070    Prospekt