Cucimix 70

Więcej niż przemysłowe gotowanie…

PROCESY:

  • Gotowanie przez wrzenie (100 ºC)
  • Smażenie (do 200 ºC)
  • Smażenie w głębokim tłuszczu (do 200 ºC)
  • Mieszanie w trakcie gotowania

Seria CUCIMIX gwarantuje:
• niezawodność i bezpieczeństwo podczas pracy,
• lepszą jakość gotowego produktu.
• większą dostępność zasobów ludzkich, oszczędność czasu i pieniędzy,

Polecany szczególnie dla:
• dużych producentów w gastronomii i średniego przemysłu spożywczego,
• profesjonalnych cukierników i piekarzy.

Funkcje i zalety urządzenia:
  • uniwersalne, wielofunkcyjne i wszechstronne kotły wrzelne do przemysłowego przyrządzania różnego rodzaju surowców wymagających obróbki cieplnej,
  • zautomatyzowana praca, bez konieczności stałej kontroli ze strony personelu kuchennego,
  • kompaktowe wymiary (zajmują mniej niż 2 m³ miejsca),
  • narzędzia: zgarniaki spodu i boków + krata mieszająca,
  • zasilanie elektryczne lub opcjonalne gazowe,
  • grzanie bezpośrednie od spodu,
  • mierzy temperaturę poprzez zainstalowane dwie sondy umieszczone: 1 w strefie grzewczej; 2 wewnątrz kotła – mierząca temperaturę produktu.
  • opcjonalnie może być doposażony w „pakiet cukierniczy” polegający na dodatkowych elementach grzewczych (20-130 °C) w bocznych ścianach kotła (tylko wersja elektryczna). Moc 3,0 kW.
Nowy dotykowy panel sterowania
  • Nowoczesny, praktyczny i intuicyjny dotykowy panel kontrolny ETC.
  • Easy Touch Control – duży 7” wyświetlacz.
  • Łatwy w czyszczeniu, odporny na kurz i wodę, zabezpieczony wg. standardu IP55
  • Umożliwia zaprogramowanie podstawowych parametrów gotowania:
    czas / ustawiany dla każdej wybranej temperatury oddzielnie,
    temperatura sondy i medium grzewczego,
    precyzyjna regulacja temperatur gotowania w zakresie 20-200 ˚C,
    regulacja obrotów / mieszadło i zgarniaki: 7-22 obr. / min.
    ustawienia kierunku pracy i pauzy dla mieszadła ze zgarniakami.
  • Możliwość tworzenia, edycji i zapisu receptur gotowania oraz korzystania z nich w automatycznym trybie pracy.
  • Możliwość zaprogramowania rozpoczęcia gotowania o określonej godzinie/dacie.
  • Możliwość gotowania w trybie manualnym (ręcznym).
  • Możliwość ustawienia różnych jednostek miarowych.
  • Wychylanie kotła: elektryczne (przycisk na panelu).
  • Emituje sygnał akustyczny po zakończeniu gotowania.
  • Automatyczna diagnostyka systemu i wskazywanie błędów serwisowych.
  • Połączenie USB – czytnik zapisu gotowania HACCP.
Przykładowe produkty do przyrządzenia

gulasze | warzywa (szczególnie zielone) | rośliny strączkowe | kapusta | duszone ryby | ziemniaki | jedzenie chińskie | sosy zimne i gorące | karmele | kremy czekoladowe | dania na bazie drobiu, wieprzowiny czy wołowiny | smażony ryż | makarony | dżemy | masy na bazie owoców… – to tylko kilka przykładów potencjału urządzeń CUCIMIX.

            

Dane techniczne