
Cucimix 30
Profesjonalne gotowanie to nasza specjalność
PROCESY:
- Gotowanie przez wrzenie (100 ºC)
- Smażenie (do 220 ºC)
- Smażenie w głębokim tłuszczu (do 220 ºC)
- Mieszanie w trakcie gotowania
Innowacyjny i niezawodny sprzęt – łączy wszystkie doświadczenia i technologie firmy Firex w zaledwie 30 litrach pojemności.
• Gwarantuje doskonałe osiągi oraz bezpieczeństwo podczas pracy.
• Zapewnia wyższą jakość gotowego produktu.
• Pozwala na elastyczne, ekonomiczne wykorzystanie czasu i zasobów ludzkich.
Polecany szczególnie dla:
• cukierników i piekarzy,
• średnich i małych producentów przemysłu spożywczego i gastronomii.

Funkcje i zalety urządzenia:
- uniwersalne i wszechstronne kotły dla profesjonalnego przyrządzania różnego rodzaju surowców wymagających obróbki termicznej,
- zautomatyzowana praca, bez konieczności stałej kontroli ze strony personelu,
- wielofunkcyjne i kompaktowe (zajmuje mniej niż 2 m³ miejsca),
- grzanie bezpośrednie od spodu,
- narzędzia: zgarniaki spodu i boków,
- zasilanie elektryczne,
- dwie sondy temperatury gwarantują wysoką dokładność utrzymania ustawionych parametrów gotowania. Umieszczone: 1 w strefie grzewczej, 2 wewnątrz kotła – mierząca temperaturę produktu.
- opcjonalnie w ofercie „pakiet cukierniczy” polegający na dodatkowych elementach grzewczych (20-130 °C) w bocznych ścianach kotła (moc 3,0 kW).
Nowy dotykowy panel sterowania
- Nowoczesny, praktyczny i intuicyjny dotykowy panel kontrolny ETC.
- Easy Touch Control – duży 7” wyświetlacz.
- Łatwy w czyszczeniu, odporny na kurz i wodę, zabezpieczony wg. standardu IP55
- Umożliwia zaprogramowanie podstawowych parametrów gotowania:
– czas / ustawiany dla każdej wybranej temperatury oddzielnie,
– temperatura sondy i medium grzewczego,
– precyzyjna regulacja temperatur gotowania w zakresie 20-220 ˚C,
– regulacja obrotów / mieszadło i zgarniaki: 6-22 obr. / min.
– ustawienia kierunku pracy i pauzy dla mieszadła ze zgarniakami. - Możliwość tworzenia, edycji i zapisu receptur gotowania oraz korzystania z nich w automatycznym trybie pracy.
- Możliwość zaprogramowania rozpoczęcia gotowania o określonej godzinie/dacie.
- Możliwość gotowania w trybie manualnym (ręcznym).
- Możliwość ustawienia różnych jednostek miarowych.
- Wychylanie kotła: mechaniczne (za pomocą wajchy).
- Emituje sygnał akustyczny po zakończeniu gotowania.
- Automatyczna diagnostyka systemu i wskazywanie błędów serwisowych.
- Połączenie USB – czytnik zapisu gotowania HACCP.
Przykładowe produkty do przyrządzenia
gulasze | warzywa (szczególnie zielone) | rośliny strączkowe | kapusta | duszone ryby | ziemniaki | jedzenie chińskie | sosy zimne i gorące | karmele | kremy czekoladowe | dania na bazie drobiu, wieprzowiny czy wołowiny | smażony ryż | makarony | dżemy | masy na bazie owoców… – to tylko kilka przykładów potencjału urządzeń CUCIMIX.
Dane techniczne
nowoczesna technika piekarnicza i spożywcza
HERT Sp. z o. o. Sp. k.
ul. Odlewnicza 4A
03-231 Warszawa
tel. +48 22 59 40 500
fax +48 22 59 40 526
biuro@hert.pl
NIP: 5240018433
KRS: 0000320210