Baskett 80

Więcej niż przemysłowe gotowanie sosów

PROCESY:

  • Gotowanie przez wrzenie (do 130 ºC)
  • Mieszanie w trakcie gotowania (model 80M)

Seria MAJOR LINE gwarantuje:
• niezawodność i bezpieczeństwo użytkowania,
• lepszą jakość gotowego produktu,
• większą dostępność zasobów ludzkich i oszczędność czasu.

POLECANY DLA:
• dużych producentów w gastronomii oraz średnim przemyśle spożywczym i cukierniczym.

Zalety i funkcje urządzenia:
  • wielofunkcyjne kotły wrzelne do obróbki cieplnej różnego rodzaju surowców,
  • wszechstronne i kompaktowe (zajmują mniej niż 2 m³ miejsca),
  • zautomatyzowana praca, bez konieczności stałej kontroli ze strony personelu,
  • precyzyjne gotowanie z sondą temperatury, która steruje pracą nagrzewania,
  • z pośrednim grzaniem kotła (płaszcz wodny),
  • wbudowane mieszadło (tylko wersja 80M),
  • zasilanie elektryczne.
Nowy dotykowy panel sterowania
  • Nowoczesny, praktyczny i intuicyjny dotykowy panel kontrolny ETC.
  • Easy Touch Control – duży 7” wyświetlacz.
  • Łatwy w czyszczeniu, odporny na kurz i wodę, zabezpieczony wg. standardu IP55
  • Umożliwia zaprogramowanie podstawowych parametrów gotowania:
    czas / ustawiany dla każdej wybranej temperatury oddzielnie,
    temperatura sondy i medium grzewczego,
    precyzyjna regulacja temperatur gotowania w zakresie 20-130 ˚C,
    regulacja obrotów / mieszadło i zgarniaki: 12-40 obr. / min.
    ustawienia kierunku pracy i pauzy dla mieszadła ze zgarniakami.
  • Możliwość tworzenia, edycji i zapisu receptur gotowania oraz korzystania z nich w automatycznym trybie pracy.
  • Możliwość zaprogramowania rozpoczęcia gotowania o określonej godzinie/dacie.
  • Możliwość gotowania w trybie manualnym (ręcznym).
  • Możliwość ustawienia różnych jednostek miarowych.
  • Wychylanie kotła: elektryczne (przycisk na panelu).
  • Emituje sygnał akustyczny po zakończeniu gotowania.
  • Automatyczna diagnostyka systemu i wskazywanie błędów serwisowych.
  • Połączenie USB – czytnik zapisu gotowania HACCP.
Przykładowe produkty do przyrządzenia

gulasze | warzywa (szczególnie zielone) | rośliny strączkowe | kapusta | duszone ryby | ziemniaki | jedzenie chińskie | sosy zimne i gorące | karmele | kremy czekoladowe | dania na bazie drobiu, wieprzowiny czy wołowiny | ryż | kasze | makarony | dżemy | masy na bazie owoców… – to tylko kilka przykładów potencjału urządzeń BASKETT.

             

Dane techniczne

nowoczesna technika piekarnicza i spożywcza

HERT Sp. z o. o. Sp. k.
ul. Odlewnicza 4A
03-231 Warszawa
tel. +48 22 59 40 500
fax +48 22 59 40 526
biuro@hert.pl
NIP: 5240018433
KRS: 0000320210

media: