
Frybrat
Smażenie w głębokim tłuszczu oraz gotowanie teraz jeszcze prostsze!
PROCESY:
- Gotowanie przez wrzenie (105 ºC)
- Smażenie (do 250 ºC / model 40L 300 ºC)
- Smażenie w głębokim tłuszczu (do 250 ºC / model 40L 300 ºC)
Seria FRYBRAT gwarantuje:
• znakomite rozwiązania do gotowania, smażenia na płycie oraz smażenia
w głębokim tłuszczu niewielkich i średnich wielkości porcji,
• ekonomiczne zagospodarowanie miejsca w kuchni dzięki niewielkim wymiarom,
• bardzo szybkie osiąganie temperatur w zakresie 20-250 ˚C (model 40L 300 ˚C)
oraz równomierny rozkład temperatur na powierzchni patelni.
Polecany szczególnie dla:
• scentralizowanych kuchni, gastronomii, cateringu, kantyn, stołówek itp.

Zalety i funkcje urządzenia:
- grzanie bezpośrednie (zasilanie elektryczne),
- dwa czujniki temperatury: 1 w komorze smażalni, 2 w płycie dolnej (grzewczej),
- wzmocnione grzałki elektryczne w systemie INCLOY800,
- termostat bezpieczeństwa z automatycznym odcięciem napięcia elektrycznego w przypadku nieprawidłowego działania,
- zintegrowany kran umożliwia szybkie manualne napełnienie komory wodą,
- stelaż urządzenia ze stali nierdzewnej AISI304 o grubości ścianek #1,5 mm,
- komora smażalni ze stali AISI304 o grubości ścianki #2,0 mm,
- rogi wewnątrz komory smażalni zaokrąglone,
- pokrywa smażalni ze stali AISI304.
Elektroniczny panel sterowania
- Ekstremalnie łatwy i przyjazny w obsłudze.
- Bardzo precyzyjne ustawianie temperatur smażenia i gotowania w zakresie: 20-250 ˚C (modele 80/120L), do 300 ˚C (model 40L).
- Prosta kontrola czasu smażenia i gotowania.
- Wychył patelni elektrycznie za pomocą przycisku na panelu sterującym.
- Buzzer (sygnał dźwiękowy) informujący o rozpoczęciu i zakończeniu cyklu smażenia/gotowania.
Przykładowe produkty do przyrządzenia
gulasze | warzywa | ziemniaki zapiekane | frytki | makarony | dania z ryb | leczo | dania smażone na bazie drobiu, wieprzowiny i wołowiny | hamburgery | kotlety | jajecznice | omlety | smażony ryż | dania chińskie | risotta | oraz wiele innych…