Firfast 80 / 80M

Więcej niż przemysłowe gotowanie sosów

PROCESY:

  • Gotowanie przez wrzenie (do 130 ºC)
  • Mieszanie w trakcie gotowania (model 80M)

Seria FIRFAST gwarantuje:
• niezawodność i bezpieczeństwo użytkowania,
• lepszą jakość gotowego produktu,
• większą dostępność zasobów ludzkich i oszczędność czasu.

POLECANY DLA:
• dużych producentów w gastronomii oraz średnim przemyśle spożywczym i cukierniczym.

Zalety i funkcje urządzenia:
  • wielofunkcyjne kotły wrzelne do obróbki cieplnej różnego rodzaju surowców,
  • wszechstronne i kompaktowe (zajmują mniej niż 2 m³ miejsca),
  • zautomatyzowana praca, bez konieczności stałej kontroli ze strony personelu,
  • precyzyjne gotowanie z sondą temperatury, która steruje pracą nagrzewania,
  • z pośrednim grzaniem kotła (płaszcz wodny),
  • wbudowane mieszadło (tylko wersja 80M),
  • zasilanie elektryczne.
Elektroniczny panel sterowania
  •  Ekstremalnie łatwy i przyjazny w obsłudze.
  • Bardzo precyzyjne ustawianie temperatur gotowania w zakresie 20-130 °C.
  • Emituje sygnał akustyczny po zakończeniu gotowania lub po uzyskaniu zadanej temperatury.
  • Pomiar temperatury poprzez zainstalowane dwie sondy umieszczone: 1 w strefie grzewczej; 2 wewnątrz kotła – mierząca temperaturę produktu.
  • W standardzie czytnik zapisu gotowania HACCP, który można sczytać po podłączeniu do PC.
  • Reguluje prędkość mieszadła w zakresie 12-40 obrotów/min. (wersja 80M)
  • Precyzyjnie steruje czasem użycia mieszadła przy obrocie w lewą i prawą stronę, plus funkcja pauzy (wersja 80M).
Przykładowe produkty do przyrządzenia

gulasze | warzywa (szczególnie zielone) | rośliny strączkowe | kapusta | duszone ryby | ziemniaki | jedzenie chińskie | sosy zimne i gorące | karmele | kremy czekoladowe | dania na bazie drobiu, wieprzowiny czy wołowiny | ryż | kasze | makarony | dżemy | masy na bazie owoców… – to tylko kilka przykładów potencjału urządzeń FIRFAST.

            

Dane techniczne

CPE080    CPE080M    Prospekt

wybierz urządzenie z serii Fast Line