
Firfast 25 / 25 HP
Uniwersalny i kompaktowy system gotowania
PROCESY:
- Gotowanie przez wrzenie (do 105 ºC / HP do 145 ºC)
Innowacyjny i niezawodny elektryczny kocioł do gotowania o pojemności 25 litrów.
• Gwarantuje doskonałe osiągi oraz bezpieczeństwo podczas pracy.
• Zapewnia wyższą jakość gotowego produktu.
• Pozwala na ekonomiczne wykorzystanie czasu i zasobów ludzkich.
Polecany szczególnie dla:
• małych i średnich producentów w gastronomii i przemyśle spożywczym,
• laboratoriów, scentralizowanych kuchni, cateringu, stołówek itp.

Zalety i funkcje urządzenia:
- zautomatyzowana praca, bez konieczności stałej kontroli ze strony personelu,
- kompaktowe wymiary (zajmuje mniej niż 2 m³ miejsca),
- grzanie pośrednie (podwójny płaszcz wodny),
- ciśnienie w płaszczu wodnym 0,5 bar (3,0 bar w modelu HP),
- zasilanie elektryczne,
- konstrukcja kotła z #2,0 mm grubości stali nierdzewnej AISI 316,
- kocioł wychylny za pomocą rączki oraz blokada zapobiegająca niekontrolowanemu przechyłowi,
- zespół grzewczy o zwiększonej mocy (model INCLOY800),
- wysoka wydajność grzewcza dla progresywnego gotowania i szybkiego rozgrzewania kotła,
- automatyczny ekonomizer pracy grzałek zwiększający efektywność energetyczną kotła.
Elektroniczny panel sterowania
- Ekstremalnie łatwy i przyjazny w obsłudze.
- Bardzo precyzyjne ustawianie temperatur gotowania w zakresie 20-105 °C, dla wersji HP 20-145 °C – z gradacją co 1 °C.
- Prosta kontrola czasu gotowania.
- Systemem ostrzegania o niskim poziomie wody w płaszczu.
- Systemem ostrzegania o zakończonym procesie gotowania.
Przykładowe produkty do przyrządzenia
zupy i gulasze | warzywa; w tym rośliny strączkowe, kapusta itp. | ryż | makarony | puree ziemniaczane i warzywne | wszelkie sosy zimne i gorące | karmele | puddingi | polenta | oraz inne produkty wymagające obróbki termicznej w procesie gotowania.
Dane techniczne
t