Cucimix 30

Profesjonalne gotowanie to nasza specjalność

PROCESY:

  • Gotowanie przez wrzenie (100 ºC)
  • Smażenie (do 200 ºC)
  • Smażenie w głębokim tłuszczu (do 200 ºC)
  • Mieszanie w trakcie gotowania

Innowacyjny i niezawodny sprzęt – łączy wszystkie doświadczenia i technologie firmy Firex w zaledwie 30 litrach pojemności.
• Gwarantuje doskonałe osiągi oraz bezpieczeństwo podczas pracy.
• Zapewnia wyższą jakość gotowego produktu.
• Pozwala na elastyczne, ekonomiczne wykorzystanie czasu i zasobów ludzkich.

Polecany szczególnie dla:
cukierników i piekarzy,
• średnich i małych producentów przemysłu spożywczego i gastronomii.

Funkcje i zalety urządzenia:
  • uniwersalne i wszechstronne kotły dla profesjonalnego przyrządzania różnego rodzaju surowców wymagających obróbki termicznej,
  • zautomatyzowana praca, bez konieczności stałej kontroli ze strony personelu,
  • wielofunkcyjne i kompaktowe (zajmuje mniej niż 2 m³ miejsca),
  • grzanie bezpośrednie od spodu,
  • narzędzia: zgarniaki spodu i boków,
  • zasilanie elektryczne,
  • opcjonalnie w ofercie „pakiet cukierniczy” polegający na dodatkowych elementach grzewczych (20-130 °C) w bocznych ścianach kotła (moc 3,0 kW).
Elektroniczny panel sterowania
  • Ekstremalnie łatwy i przyjazny w obsłudze.
  • Bardzo precyzyjne ustawianie temperatur gotowania w zakresie 20-200 °C.
  • Emituje sygnał akustyczny po zakończeniu gotowania.
  • Dwie sondy temperatury gwarantują wysoką dokładność utrzymania ustawionych parametrów gotowania. Umieszczone: 1 w strefie grzewczej, 2 wewnątrz kotła – mierząca temperaturę produktu.
  • Czytnik zapisu gotowania pozwala na sczytanie danych HACCP po podłączeniu do komputera PC.
  • Reguluje prędkość mieszadła w zakresie 6-22 obrotów/min.
  • Programowalne zgarniaki sterują czasem użycia mieszadła z kierunkiem obrotów w lewą i w prawą stronę, plus funkcja pauzy.
Przykładowe produkty do przyrządzenia

gulasze | warzywa (szczególnie zielone) | rośliny strączkowe | kapusta | duszone ryby | ziemniaki | jedzenie chińskie | sosy zimne i gorące | karmele | kremy czekoladowe | dania na bazie drobiu, wieprzowiny czy wołowiny | smażony ryż | makarony | dżemy | masy na bazie owoców… – to tylko kilka przykładów potencjału urządzeń CUCIMIX.

            

Dane techniczne

  CBTE030    Prospekt

wybierz urządzenie z serii Fast Line