Urządzenia do gotowania makaronu, pierogów i ryżu, maszyny do produkcji kremów spożywczych,
kotły warzelne elektryczne

Oferujemy tylko produkty bardzo wysokiej jakości, które nie tylko ułatwiają gotowanie makaronu.Urządzenie, takie jak kocioł warzelny z mieszadłem, świetnie sprawdzi się w każdej kuchni. Jest tosprzęt bardzo praktyczny, w którym przygotowywana potrawa ulega równomiernemu ogrzaniu.Dzięki temu żywność nie przywiera do ścianek i nie przypala się. Równie pomocne i innowacyjne sąmaszyny do produkcji kremów spożywczych, które są dodatkowo wyposażone w system cięcia.Cechy te sprawiają, że gotowanie jest jeszcze bardziej przyjemne i szybkie.

Kocioł warzelny elektryczny z mieszadłem

Profesjonalne gotowanie wymaga użycia specjalnych urządzeń. Z myślą o klientach indywidualnych, jak i firmach gastronomicznych, przygotowaliśmy szeroką ofertę przydatnego wyposażenia kuchennego. Znajdą tu Państwo między innymi urządzenia do gotowania ryżu, makaronu czy pierogów. To właśnie linia do gotowania pierogów pozwala na szybkie, bezproblemowe przyrządzenie smacznych knedli. Nasz asortyment obejmuje również kotły nadciśnieniowe, które umożliwiają zachowanie ważnych składników odżywczych w gotowanych potrawach. Kocioł warzelny z mieszadłem jest kolejnym niezbędnym urządzeniem w gastronomii – dzięki niemu można zdecydowanie skrócić czas przygotowania potraw. Każdy kocioł warzelny, który proponuje FIREX, wyróżnia się wysoką jakością. Obok urządzenia gazowego, w naszej ofercie znajduje się także kocioł warzelny elektryczny – sprawdzi się on równie dobrze w każdej kuchni. Wśród naszych produktów dostępne jest również urządzenie do pasteryzacji, a dla zwolenników metody próżniowej przygotowaliśmy gotowanie VACUUM, które wykorzystuje podciśnienie i niskie temperatury.

Gotowanie VACUUM – rozwiązanie dla profesjonalistów

Gotowanie

Gotowanie w wodzie jest metodą, która przenosi ciepło do gotowanego produktu poprzez jego bezpośredni kontakt z wodą. Zależnie od charakterystyki gotowanych produktów, muszą one być zanurzone w zimnej lub od razu we wrzącej wodzie. Aby zredukować czas i zaoszczędzić energię, a jednocześnie otrzymać profesjonalny rezultat należy proces gotowania w wodzie możliwie najbardziej zautomatyzować i zoptymalizować.

Multifunkcyjne urządzenia do gotowania w wodzie są podstawą do zaspokojenia bardzo zróżnicowanych potrzeb w tym zakresie, stąd tak bogata oferta urządzeń do gotowania FIREX z przeznaczeniem dla różnych odbiorców: restauracji, kantyn, centrów zbiorowego żywienia, małych firm produkcyjnych czy dużych zakładów przemysłowych.

Gotowanie w nadciśnieniu

Gotowanie w nadciśnieniu przede wszystkim pozwala skrócić czas procesu, ale też w dużej mierze generuje oszczędności w zużyciu energii. Nie bez znaczenia w tym wypadku jest dodatkowa korzyść jaka płynie z zachowania większej ilości witamin, minerałów, składników odżywczych oraz smaku. Gotowanie w nadciśnieniu obniża temperaturę wrzenia wody oraz pozwala na uzyskanie wyższych niż 100 ˚C temperatur gotowania wskutek wytwarzającego się ciśnienia wewnątrz kotła.

FIREX oferuje w tym zakresie zarówno nadciśnieniowe kotły jak i patelnie, które zależnie od potrzeb można dopasować do konkrentego zakładu produkcyjnego.

Pasteryzacja

Pasteryzacja jest niezbędnym procesem dla żywności pakowanej, której przydatność do spożycia jest z założenia dłuższa. Sam proces pasteryzacji jest obróbką cieplną stosowaną do niektórych produktów spożywczych w celu zniszczenia patogenów i mikroorganizmów, co znacznie obniża ryzyko szybszego rozwoju bakterii. Małe przedsiębiorstwa spożywcze, stołówki i centra gotowania, do przechowywania żywności na dłuższy czas lub do produkcji konserw, sosów i dżemów powinny korzystać z profesjonalnych pasteryzatorów żywności.

FIREX oferuje urządzenie do pasteryzacji FIXPAN; pasteryzator do kiszonek, konserw i innych produktów pakowanych dostępny w 48 modelach o różnej pojemności czy rodzajach medium grzewczego.

Smażenie / smażenie w głębokim tłuszczu

Uzyskanie idealnego balansu między potrawą soczystą, a dobrze wysmażoną jest sprawą technologii. Smażenie może być zdrowym sposobem obróbki żywności, również jest to kwestia technologii.

Smażenie to technika gotowania oparta na zanurzeniu żywności we wrzącym oleju; wynik tego procesu jest szczególnie smaczny, ale i kaloryczny. Aby smażyć właściwie i otrzymać optymalny rezultat, tłuszcz musi pozostawać w stałej temperaturze, dlatego też restauracje, bary, stołówki i scentralizowane kuchnie muszą być wyposażone w specjalistyczne urządzenia do smażenia potraw.

FIREX oferuje w tym zakresie bardzo duży wybór urządzeń elektrycznych lub gazowych, w tym również specjalistyczne urządzenia, które pozwalają łączyć różne techniki smażenia.

Mieszanie w trakcie gotowania

Mieszanie i/lub cięcie w trakcie procesu obróbki niektórch produktów jest wręcz niezbędne. Produkty, takie jak: sosy, dżemy, kremy i tym podobne, które w trakcie gotowania zmieniają formę z płynnej na gęstą lub stałej na płynną wymagają ciągłego mieszania w trakcie obrónki cieplnej.

Niektóre z urządzeń FIREX mają wbudowane systemy zgarniaków dolnych i bocznych, systemy mieszadeł czy noży tnąco-mieszających, dzięki którym gotowanie trudnych dotychczas produktów staje się bajecznie łatwe i dużo szybsze – bez przywierania, bez przypalania, bez problemu.

Schładzanie

Dzięki systemowi Cook & Chill rezultat gotowania jest optymalny!

System Cook & Chill jest najnowocześniejszą techniką stosowaną do przygotowywania, przechowywania i dystrybucji żywności. W ten sposób minimalizuje się ryzyko mikrobiologiczne i zapewnia szybkie schłodzenie po zakończeniu gotowania – w celu zachowania szeregu jej aspektów organoleptycznych, zapewniając równocześnie spowolnienie procesu rozprzestrzeniania się czynników zdolnych do ich niekorzystnej zmiany.

Cook & Chill to system, który znakomicie sprawdzi się w Państwa zakładach produkcyjnych, szczególnie przy produkcji pierogów, potraw na bazie makaronów i tym podobnych surowców. Umożliwia profesjonalne gotowanie i schładzanie bez konieczności przekładania produktu z kotła.

Mycie warzyw i owoców

Właściwe i dokładne umycie produktów spożywczych w procesie produkcji jest bardzo istotnym elementem zachowania higieny produkcji,
a tym samym jest niezbędne do uzyskania jak najwyższych standardów podnoszących jakość wyrobu końcowego.
Mechaniczne mycie gwarantuje te standardy, jak również zabezpiecza producenta przed skutkami błędów, które mogą być popełnione przez czynnik ludzki w tym procesie. Linia DREENER LINE obejmuje urządzenia myjące WASHER.

nowoczesna technika piekarnicza i spożywcza

HERT Sp. z o. o. Sp. k.
ul. Odlewnicza 4A
03-231 Warszawa
tel. +48 22 59 40 500
fax +48 22 59 40 526
biuro@hert.pl
NIP: 5240018433
KRS: 0000320210

media: